The Korean Zombie tillbaka

Hans riktiga namn är Chan Sung Jung men han är mer känd som The Korean Zombie. Chan Sung Jung är född i Sydkorea och är alltså utövare i sporten Mixed Martial Arts, MMA. Han tävlar för närvarande i världens största MMA-organisation The Ultimate Fighting Championship.

The Korean Zombie har nu återvänt och gjorde så med en vinst mot Dennis Bermudez under UFC Fight Night 104. Dana White, presidenten för UFC, sa att det var den mest vansinniga comebacken sedan Muhammad Ali’s comeback efter sin avstängning. Det kanske är lite att ta i, men vilken comeback det var. The Korean Zombie hade inte slagits en enda gång sedan förlusten mot José Aldo den tredje augusti 2013. Anledningen till att han inte varit igång sedan dess är att han blev tvungen att göra militärtjänstgöring i Sydkorea. Och där borta är det allvar med det där. I flera år fick han snällt göra sin militärtjänstgöring precis som alla andra Sydkoreanska män.

Kort om Chan Sung Jung’s bakgrund

Chan Sung Jung föddes i Sydkorea i staden Pohang 1987. Senare flyttade han in till närheten av storstaden Seoul. Det sägs att Chan Sung Jung var en liten märklig filur när han var yngre vilket ledde till att han mobbades och slogs mycket. Hans faster tyckte inte om det alls och satte honom i träning på ett gym som 14-åring. Han tränade kickboxning och tog senare också upp judo samt brasiliansk jiu jitsu.

När han blivit myndig började han senare med Muay Thai och boxning. Resten är historia som man brukar säga. Som proffs radade Chan Sung Jung upp tio raka vinster innan han förlorade en match. Han kom till UFC och fick efter tre raka vinster i organisationen utmana José Aldo om fjäderviktsbältet. Där tog det dock stopp och det var därefter som han fick hoppa in i militären. Nu är han dock tillbaka igen och det ska bli kul att se bad The Korean Zombie kan uträtta i Octagonen framöver.